Mindent az orvosi rozmaringról, kimelet kép

Mindent az orvosi rozmaringról

bőrápolás

Igazi kihívást jelent, ha el szeretnénk igazodni a piacon kapható bőrápolási termékek között.
Hogy válasszuk ki a számunkra leghatékonyabbat? Hol tájékozódjunk? Hol vásároljunk? Mire figyeljünk oda? Mely termékek hogyan segítenek abban, hogy bőrünk folyamatos friss és jól hidratált legyen? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ, és megpróbálunk segítséget nyújtani a választásban.

Az orvosi rozmaring természetes antioxidáns formájában szerves részét képezi a PLANTHÉ Laboratories termékeknek.
A bőrre gyakorolt ​​jótékony hatások mellett meghosszabbítja a termékek eltarthatóságát is. Megakadályozza az olajok oxidációját és a későbbi avasodását. Ennek köszönhetően A PLANTHÉ kozmetikumok felbontás után akár 6 hónapig is tökéletes állapotban maradnak. De miért is számít csodanövénynek a rozmaring? Ma ennek jártunk utána.

A rozmaring a Földközi-tenger száraz, sziklás területein, főként a tengerparton őshonos. Ez egy szívós gyógynövény, amely jól érzi magát cserépben és ültetőkben. Nem bírja a kemény teleket, és jellemzően napos, jó vízelvezetésű talajon, szellős óceánok mellett, például Kalifornia partjainál található. Viszonylag könnyen termeszthető és termeszthető beltérben vagy a tél elől védett házikertben, és a világ számos pontján megtalálható. A személyes fűszerkertek kedvelt választása, és frissen, szárítva, zúzva vagy fagyasztva is felhasználható.

A rozmaringot (Rosmarinus officinalis), a mentával rokon illatos gyógynövényt régóta használják izomfájdalmak enyhítésére, az immunrendszer erősítésére, a keringés fokozására, a memória javítására és a haj növekedésének elősegítésére.
Vas-, kalcium- és B6-vitaminforrásként a rozmaringot már ősidők óta gyógyhatása miatt is gyakran fogyasztották.

Ez az ősi mediterrán gyógynövény azonban nemcsak a konyhákban lett népszerű az évszázadok során, hanem a patikákban is egyre számtalan egészségügyi előnye miatt. Hagyományosan az emberek a rozmaringot a memória javítására; izomgörcsök, fájdalmak és fájdalmak enyhítésére; gyulladáscsökkentésre; a keringési és idegrendszer támogatására, valamint a haj növekedésének serkentésére használták. A rozmaringot helyileg a bőrre olajban alkalmazva reumás ízületi gyulladás és izomfájdalmak kezelésére használják, ugyanis növeli a vérkeringést és a véráramlást.

De mi most nézzük meg, hogy a szépségápolásban miért kaphatott fontos szerepet a rozmaring?

  1. A rozmaringot legfőképp azért használják a bőrápolásban és a természetes kozmetikumok előállításakor, mert a gyógynövény képes a felesleges zsírt eltávolítania bőrünkről. Természetes összehúzó tulajdonsága van, amely felfrissíti a zsíros bőrt és hajat anélkül, hogy szárazságot okozna. A rozmaringot tartalmazó arctisztítók és natúrkozmetikumok segítenek a zsíros bőrön. Ahelyett, hogy a bőrt szárazon hagyná, ami túlzott olajtermelést, pattanásokat és zsíros megjelenést okoz, a rozmaring gyengéden és természetesen távolítja el a felesleges olajat.
  2. A rozmaring gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a vérkeringés serkentésével megszünteti a szem alatti puffadást. A rozmaring csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot. A fokozott keringés helyreállítja a bőr természetes rugalmasságát, csökkenti a megereszkedett és ráncosodó bőr megjelenését, így feszes, tónusos és egészséges arcbőrt biztosít. A rozmaringban található antioxidánsok lassítják az öregedés hatásait, segítik a bőr feszességét és csökkentik a finom vonalakat. A rozmaring a sejtregeneráló tulajdonságainak köszönhetően a pattanásokat és a foltokat is csökkentheti, ami hatékonyan megszünteti a hegek, a foltok és a napkárosodások megjelenését.
  3. De nemcsak az arcbőrünkön, hanem a fejbőrön is segíthet. A rozmaringot évszázadok óta használják a hajhullás megelőzésére, a fejbőr fokozott véráramlása révén serkenti a haj növekedését. A fejbőr rozmaringkivonattal vagy rozmaringos samponnal történő masszírozása megelőzheti a hajhullást és elősegítheti az új hajnövekedést – ideális a férfias kopaszságban szenvedő férfiak vagy a ritkuló hajú nők számára.